• 3. ročník vianočných trhov

            20. 12. 2019

            Vianočné piesne, vôňa ihličiavianočného punču sa aj po tretí raz šírila z vestibulu našej školy. 20. decembra sa vo vestibule uskutočnili vianočné trhy.  Otvorili ich žiaci nádhernou vianočnou akadémiou pod vedením p. uč. Dany Norkovej, p. uč. Aleny Zreľákovej a p. uč. Radoslava Nestorika, čím navodili krásnu atmosféru.  Stánky sa prehýbali pod ťarchou s láskou ručne vyrobených výrobkov. Z každého predaného výrobku sa deti veľmi tešili. Ďakujeme všetkým učiteľkám, žiakom a rodičom, ktorí bez nároku na odmenu prispeli svojimi šikovnými rukami a nápadmi. Finančný výťažok poputuje rodine z  Plavča, ktorá to v tomto predvianočnom období  najviac potrebuje.

          • Tanečný program SZUŠ

            19. 12. 2019

            Naši  žiaci z tanečného krúžku pod vedením Mgr. B. Ilečkovej nám  dnes priblížili vianočnú atmosféru. Mnohí z nás sa zamysleli nad pravým zmyslom Vianoc. Vystúpenie  bolo spojené s výstavou výtvarných prác žiakov z výtvarného krúžku pod vedením Mgr. A. Nemergutovej. Všetkým účinkujúcim patrí poďakovanie.

          • Vianočný turnaj "Kráľ šachu"

            19. 12. 2019

            Centrum voľného času v Starej Ľubovni 18. decembra zorganizovalo turnaj v šachu, kde sa za účasti 36 hráčov bojovalo o titul „Kráľ šachu“.  Každý zo súťažiacich sa snažil podať mimoriadne zodpovedný výkon. Naši zástupcovia vo svojich kategóriach boli ocenení: Simona Vojteková získala 2. miesto, Adrián Chovanec vybojoval 3. miesto a Emka Gondeková bola najmladšou účastníčkou turnaja.  Všetkým trom blahoželáme a povzbudzujeme ich do ďalšej hry.

          • Šaliansky Maťko

            17. 12. 2019

            Dňa 16. 12. 2019 sa v našej skole uskutočnilo školské kolo v recitácií povestí Šaliansky Maťko. Recitátori nás preniesli do minulosti oduševneným recitovaním textov známych aj menej známych autorov. Za odvahu a výkon si zaslúžili potlesk publika. Víťazi jednotlivých kategórií nás budú reprezentovať na okresnom kole v Starej Ľubovni. V kategórii 2.-3. ročník - Johanka Pružinská, v kategórii 4.-5.ročník - Marek Kolcun a v kategórii 6.-7. ročník - Tadeáš Pekár-Hudák. Víťazom srdečne blahoželáme. 

        • Vitaj, vitaj Mikuláš!
          • Vitaj, vitaj Mikuláš!

            7. 12. 2019

            Vitaj,vitaj Mikuláš,
            čo v batohu pre nás máš?

            Rýchlo ,rýchlo rozbaľ vrece ,
            nikto z nás už čakať nechce.

            Takto žiaci privolávali  Mikuláša, ktorý  zavítal do našej školy. Najväčšiu radosť z neho mali detičky z MŠ, ktoré štedro obdaroval a spolu si  s nimi aj zatancoval. Pre žiakov ZŠ si pripravil mikulášske úlohy, za ktoré ich odmenil. Mikuláš rozdával sladkosti, čerti maľovali uhlím a anjeli rozdávali radosť. Deň s Mikulášom bol plný zábavy a dobrej predvianočnej nálady.. Ďakujeme Mikuláš a budeme Ťa čakať i o rok!  Poďakovanie patrí aj našim deviatakom a Rade rodičov.

        • Informatická súťaž - iBobor
          • Informatická súťaž - iBobor

            26. 11. 2019

            V dňoch od 12. do 16. novembra prebiehala celoslovenská informatická súťaž iBobor. Na našej škole sa zapojilo 87 žiakov. Najúspešnejším sa stali žiaci 3. ročníka Sandra Tomčová a Lukáš Pekár Hudák. Úspešnými riešiteľmi a diplom získali

            V kategórii: Drobec  (2.a 3. roč.): S. Tomčová, L.Pekár Hudák, T. Girgoško, T. Maček, M. Heteš, A. Slimák, Ľ. Lacková, M. Dučák, A. Duch, P. Pčolka                                                                                 V kategórii: Bobrík  (4.a 5. roč.): D.Duchová, J. Pekár, D. Kalakajová, J.Orechovský,F. Lorencovič   V kategórii Benjamín (6.- 7.roč.):  D.  Norko,S. Vallo                                                                                 V kategórii Kadet (8.-9. roč.): Adrián Chovanec

          • Adrián získal 1. miesto v šachu

            25. 11. 2019

            Dňa 21.11.2019 sa v Starej Ľubovni konalo okresné kolo Školských majstrovstiev žiakov a žiačok ZŠ v zrýchlenom šachu. V silnej konkurencii  v kategórii žiakov Adrián Chovanec z 9.A získal 1. miesto. Najmladším účastníkom turnaja bola 7-ročná Emmka Gondeková z 1. ročníka, ktorá získala malý darček. Každý zo súťažiacich sa snažil podať mimoriadne zodpovedný výkon. Adriánovi a  trénerovi blahoželáme!

          • Milujem život, nie drogu

            24. 11. 2019

            V týždni od 18. do 22. novembra sme športovými aktivitami podporili Týždeň boja proti drogám. Hrali sme vybíjanú, futbal, florbal a rôzne pohybové hry, ktorými sme preferovali zdravý životný štýl. Pripnutím srdiečka "milujem život" sme sa verejne priznali k oslave života, ktorú sme vyjadrili aj sledovaním koncertu naživo v priamom prenose RTVS 2: "Príbeh hudby o nesmrteľnosti." V Kine Tatra v Starej Ľubovni žiaci so záujmom sledovali film o nástrahách internetu, po ktorom odvážne besedovali s okresnou koordinátorkou p. Nemergutovou a riaditeľkou CVČ p. Hanečákovou, ktorým vyjadrujeme poďakovanie za spoluprácu. Ďakujeme všetkým, ktorí tento týždeň akýmkoľvek spôsobom podporili.      fotogaléria

          • Vŕbová píšťalka - okresné kolo

            17. 11. 2019

            Zapojili sme sa do okresnej  súťaže Vŕbová píšťalka,  ktorú organizovalo CVČ v Starej Ľubovni dňa14.11. 2019.  Našu školu reprezentovali Jessica Pekárová, žiačka 2.A triedy a Lívia Dopiráková, žiačka 5.A triedy. Na akordeóne ich doprevádzala pani učiteľka Mgr. Dana Norková. Za spev ľudových piesni dievčatá získali čestné uznanie. Ďakujeme za šírenie ľudových tradícií. fotogaléria

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            13. 11. 2019

            Naša škola sa zapojila do výzvy Zachráň strom, pomôž prírode a škole. Jej podstatou bolo zachrániť jeden strom, ktorý sa spotrebuje na výrobu papiera. Aby k tomu nedošlo je potrebné zrecyklovať 125 kg papiera.

            Nám sa spoločne podarilo nazbierať 2620, 85 kg papiera. Zachránili sme 21 stromov.

            Výsledky jednotlivci: 1. miesto  – Matej Valek, 6.A = 196, 70 kg.

                                              2. miesto – Lukáš Pekár Hudák, 3. A= 183, 20 kg

                                              3. miesto – Hugo Juraj Bulinský, 9. A = 118, 85 kg

                                              4. miesto -  Gabika Salamonová, 9.A = 103, 80 kg

                                               5. miesto -  Katka Pčolková, 5. A = 100 kg

             Výsledky za triedy:

            1. miesto - trieda 6.A   vyzbierala  636, 70kg

            2. miesto - trieda 3.A   vyzbierala  429, 20kg

            3. miesto - trieda 7.A   vyzbierala 224, 95 kg

            4. miesto - trieda 9.A   vyzbierala  222, 65 kg

            5. miesto - trieda 5.A   vyzbierala  148, 50 kg

            6. miesto - trieda 4.A   vyzbierala  124 kg

            7. miesto - trieda 1.A   vyzbierala  67, 05  kg

            8. miesto - trieda 2.A   vyzbierala  38, 50 kg

            9. miesto - trieda 8.A   vyzbierala  37, 85 kg

            Usilovní boli aj naši učitelia, ktorí vyzbierali 611 kg.

            Ďakujem všetkým žiakom, učiteľom a prevádzkovým zamestnancom,  ktorí sa do zberovej aktivity zapojili.  Ceny víťazom budú odovzdané pri  odovzdávaní polročných vysvedčení.

             

             

             

        • Kreslíme logo našej školy
          • Kreslíme logo našej školy

            10. 11. 2019

            Riaditeľka školy vyhlasuje súťaž o vytvorenie návrhu loga našej školy. Všetci výtvarne zdatní,  šikovní a kreatívni  môžu do konca kalendárneho roka vytvoriť návrh, ktorý by čo najlepšie vystihoval našu školu. Grafické návrhy môžu byť aj v elektronickej podobe. 

            Víťazný návrh bude ocenený a víťazné logo bude reprezentovať našu plavečskú školu.

        • Elektroodpad- Dopad
          • Elektroodpad- Dopad

            5. 11. 2019

            Tento projekt realizuje CEEV Živica  v spolupráci so spoločnosťou SEWA, a.s. a naša škola bude tento rok jeho súčasťou. Cieľom projektu nie je vyzbierať čo najväčšie množstvo elektroodpadu, ale poukázať na životný cyklus elektroodpadu od jeho výroby, cez každodenné používanie až po likvidáciu. Taktiež chceme podporiť zodpovednú spotrebu a potrebu separovania tejto komodity, nakoľko jej časti sú pre prírodu a následne aj pre nás nebezpečné. Môžeme začať tým, že použitý drobný elektroodpad vhodíme do kontajnera vo vestibule školy. O ďalších aktivitách Vás budeme priebežne informovať.

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

            28. 10. 2019

            V rámci Medzinárodného dňa školských knižníc, ktorý je podporovaný Ministerstvom školstva SR, sme dnes, 28. októbra, zriadili na chodbe základnej školy čitateľský kútik. V ňom si mohli žiaci pozrieť, prečítať či prelistovať z kníh, ktoré sa nachádzajú v našej školskej knižnici. Výber bol naozaj pestrý. Od titulov ako Jano, Čenkovej deti, Grécke báje a povesti až po knihy od Gabriely Futovej. Mnohé z nich sprevádzali detských čitateľov aj starších generácií. Veríme, že sa kniha stane ozajstným priateľom našich žiakov, že bude ich inšpiráciou a prispeje k rozvoju nielen čitateľských zručností ale aj tvorivosti a fantázie.

        • Milión detí sa modlí ruženec
          • Milión detí sa modlí ruženec

            23. 10. 2019

            18. októbra, v piatok, sa žiaci našej školy stretli v Kostole sv. Margity pri modlitbe sv. ruženca. Tým sa zapojili do celosvetového projektu vyhláseného nadáciou Pomoc trpiacej Cirkvi - ACN Slovensko. Odpoveďou na výzvu sv. otca Františka bola modlitba, ktorá sa niesla v misijnom duchu. Tento rozmer sprítomňovali aj symboly - farby jedotlivých kontinentov a glóbus. Svetlo zažatých sviec vyjadrovalo túžbu prítomných detí, aby na celom svete zavládol pokoj a mier. Veríme, že spoločnou modlitbou sa naplnia slová sv. Pátra Pia: "Ak sa bude milión detí modliť ruženec, svet sa zmení." Svojou troškou sme k tomu chceli prispieť aj my.


        • Čas premien
          • Čas premien

            24. 10. 2019

            V spolupráci s MP Education, s. r. o. sme dňa 11. 10. 2019  pripravili prednášky pre chlapcov aj pre dievčatá. Žiakom  4. a 5. roč., s názvom „ Ja a moje JA“,   priblížila pani lektorka psychické míľniky dospievania. Ako zvládať svoje povinnosti v kruhu rodiny,  ako sa prebojovať k svojim právam  v rodine,  ako si budovať trvalé  priateľstvá, či ako zvládnuť prvé lásky. Žiaci 6. a 7. roč. sa dozvedeli o kladnom aj zápornom vplyve informačných technológií na ľudské vzťahy. Akým spôsobom zasahujú do života dospievajúcich sociálne siete. Prednáškami sa prelínali vzťahy medzi chlapcami a dievčatami v období puberty, ktoré žiakov  ovplyvňujú cez informačné technológie,  cez priateľstvá,  či vzťahy v rodine, alebo vzťahy  v škole. Za cenné rady ďakujeme pani lektorke Ing. Zuzane Šutej.

          • Vybrali sme sa na Zelené pleso

            20. 10. 2019

            V sobotu ráno žiaci z turistického krúžku vyrazili do Tatier. Trasa z  Bielej vode na pleso je strednej náročnosti, no  pomerne dlhá. Chodník vedie popri zurčiacej rieke, cez krásny, machom obrastený lesík. Počasie bolo mimoriadne slnečné, čo  umožnilo vidieť mnohé tatranské štíty. Všetci žiaci túto trasu zvládli, na chate si oddýchli a občerstvili sa. Obdivovali výhľady, ktoré ponúka táto časť Tatier v slnečnom počasí.

            Zelené pleso sa naozaj oplatí vidieť!

        • Prečo sa striedajú deň a noc?
          • Prečo sa striedajú deň a noc?

            13. 10. 2019

            Aj na túto otázku hľadali odpoveď žiaci 4. a 5. ročníka na exkurzii vo Hvezdárni a planetáriu v Prešove. Najprv si vypočuli rozprávanie o slnečnej sústave, potom sa presunuli do miestnosti s umelou hviezdnou oblohou. Tam mohli pohodlne sledovať nočnú oblohu a všetko, čo sa na nej počas letných či zimných nocí odohráva. Po skončení prednášok si prezreli ešte výstavu rôznych exponátov a zakúpili rôzne spomienkové predmety.

            Veríme, že tento deviaty októbrový deň prispel k  lepšej názornosti a upevneniu učiva o vesmíre.

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

            1. 10. 2019

            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. 

            Naša škola sa tiež zapojila do tejto kampane a ponúkla  možnosť pohybu v telocvični.  Žiaci na I. stupni si pod vedením pani učiteľky Mgr. V. Gladišovej poriadne zacvičili a zatancovali. Všetci sa cítili uvoľnene, veselo a všetkým sa cvičilo veľmi dobre. 

        • Ľudováčik na Ľubovnianskom jarmoku
          • Ľudováčik na Ľubovnianskom jarmoku

            30. 9. 2019

            Pod vedením p.uč. Danky Norkovej reprezentovali našu školu a naše tradície žiaci navštevujúci krúžok Ľudováčik. Svojím spevom a tancom sa predstavili v pásme “ Lúčne hry” a spríjemnili tak sobotný jarmočný deň.

            Za svoj výkon si vyslúžili veľký potlesk a navyše p.uč. Norková bola ocenená riaditeľom Osvetového strediska v Starej Ľubovni za dlhoročnú a obetavú prácu s mládežou. K oceneniu srdečne blahoželáme a žiakom ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Plaveč
      • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
      • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
      • 37872907
      • 2021643602
      • zsplavec.edupage.org
      • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
      • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje