• Detská liga v malom futbale

            26. 4. 2024

            Dňa 26.4.2024 sme sa zúčastnili druhého kola Detskej ligy v malom futbale. V druhom kole sa stretli štyri školy s vysokou kvalitou. V kategórii U11 súťažili žiaci 5. ročníka a nižšie. Predviedli veľmi vyrovnaný a bojovný fair-play výkon. Za reprezentáciu im ďakujeme a prajeme veľa šťastia v ďalších zápasoch.

            TABUĽKA

          • Biologická olympiáda - okresné kolo

            25. 4. 2024

            Dňa 11. apríla 2024 sa v CVČ v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády. V kategórii E-botanika reprezentovali našu školu dve úspešné riešiteľky školského kola. V súťaži preukázali výborné teoretické aj praktické vedomosti a zručnosti, ktoré dokazujú ich skvelé umiestnenie:

            Timea Pekárová - Hudáková, 7.A       2. miesto

            Sandra Tomčová, 7.A                          4. miesto

            Obom dievčatám srdečne blahoželáme!

            V krajskom kole nás tento rok bude reprezentovať Timea Pekárová - Hudáková. Držíme jej palce a želáme veľa úspechov pri riešení ďalších náročných úloh.

             

          • EnvirOtázniky

            25. 4. 2024

            Odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania Slovenskej agentúry životného prostredia vyhlásil aj tento rok v Banskej Bystrici celoslovenskú vedomostnú súťaž pre žiakov 2. stupňa základných škôl.

            Do 18. ročníka olympiády o životnom prostredí, ktorý bol zameraný na tému Ovzdušie, sa zapojilo 428 žiakov 2. stupňa z 35 základných škôl z celého Slovenska. V tejto silnej konkurencii získala naša žiačka Viktória Vojteková z 5.A triedy 36/ 40 bodov a umiestnila sa na krásnom 2. mieste.

            Srdečne jej blahoželáme!

             

          • Deň narcisov 2024

            18. 4. 2024

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa uskutočnil 18.4.2024 aj na našej škole a v uliciach obce. Spoločne sme vyzbierali 538 eur. 

            Ďakujeme každému, kto pripnutím žltého narcisu vyjadril podporu, povzbudil nádej a prinesol pozitívnu energiu, ktorú denne všetci potrebujeme v každom uhle pohľadu na život.

          • Okresné kolo v 4-kovom volejbale

            18. 4. 2024

            Dňa 17.4. sa výber žiačok 7. - 9. ročníka zúčastnil po prvýkrát na okresnom kole v štvorkovom volejbale.

            Na turnaj prišlo desať škôl. V skupine sme bojovali proti školám: ZŠ s MŠ Cyrila a Metoda, ZŠ Komenského a ZŠ s MŠ Podolínec. Atmosféra bola vynikajúca, naše žiačky statočne bojovali o každý bod a nedali súperom nič zadarmo. Potrápili sme aj najväčších favoritov na víťazstvo. Žiačkam ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších športových výkonoch!

        • Pytagoriáda – okresné kolo
          • Pytagoriáda – okresné kolo

            17. 4. 2024

            V dňoch 9. 4. – 10. 4. sa konal 45. ročník okresného kola Pytagoriády.

            Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body.

            Naši žiaci nás reprezentovali v troch kategóriách (P3, P4, P8). Aj keď sme úspešných riešiteľov tento rok nemali, tak do ďalších ročníkov prajeme veľa súťaživosti a chuti potrápiť svoje hlavičky.

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy.

          • Basketbal 3x3 chlapcov

            16. 4. 2024

            Dňa 16.4. sa žiaci 8. ročníka zapojili po prvýkrát do okresného kola v basketbale 3x3. Aj svojou účasťou sme stanovili rekord v počte zapojených škôl v okrese. Žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších športových výkonoch.

          • Oznam - riaditeľské voľno

            16. 4. 2024

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou v  Plavči Vám oznamuje, že podľa § 150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytuje riaditeľské voľno dňa 19. apríla 2024 (piatok) pre deti MŠ a žiakov ZŠ z organizačných  dôvodov - Deň školských pracovníkov.

            Mgr. Anna Servilová, riaditeľka školy

          • Noc s Andersenom

            7. 4. 2024

            V piatok, 5. apríla sme už po tretíkrát zažili v našej škole večer plný čarovnej atmosféry v podujatí Noc s Andersenom. V spolupráci s obecnou knižnicou sme pre našich žiakov pripravili rozprávkový večer, ktorý tento rok bol v spoločnosti Snehovej kráľovnej, Gerdy a Kaya. Spolu sme prežívali namáhavú cestu malého dievčatka, ktoré nám dokázalo silu priateľstva a za pomoci šikovných žiakov zachránila svojho kamaráta Kaya.  Spolu sa nám podarilo roztopiť ľadové srdce Snehovej kráľovnej a dokázať, že priateľstvo, spolupráca a odhodlanie zohrávajú dôležitú úlohu nielen v rozprávkach, ale aj v reálnom živote. Za pútavé čítanie ďakujeme pani riaditeľke, duchovnému otcovi a starostovi obce, ktorí veľmi ochotne prijali naše pozvanie. Obrovské ďakujem vyslovujem deviatakom, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto podujatia. Vrúcne poďakovanie patrí všetkým, ktorí svojou ochotou prispeli k tomuto nádhernému podujatiu.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Plaveč
        • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
        • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
        • 37872907
        • 2021643602
        • zsplavec.edupage.org
        • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
        • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje