• Nakupovalo sa :)

            28. 6. 2023

            Aj tento rok mali žiaci z 1. stupňa príležitosť zbierať mince v rámci projektu Bankomatka. Dnes za ne nakupovali v rozličných "obchodoch" a výber tovaru bol naozaj pestrý.

            Touto cestou ďakujeme všetkým našim sponzorom, ktorí prispeli a pomohli. :)  

            Ďakujeme!

          • Tanečná súťaž STREAM ART

            28. 6. 2023

            Naše žiačky E. Pekár Hudáková, V. Fedáková, N. Valkučáková a S. Tomčová z tanečného  odboru SZUŠ Rosnička  sa zúčastnili 2. júna 2023 na tanečnej súťaži v Kežmarku. Vybojovali si 1. miesto s choreografiou "Look At Me" a za sólo žiačka Sandra Tomčová získala cenu poroty. Srdečne blahoželáme!

          • Viedeň-Wien-Vienna

            25. 6. 2023

            Žiaci 8. a 9. ročníka mali možnosť spoznať jednu z európskych metropol - Viedeň. Prešli si jej pamiatkami a námestím, z ktorého na každom kroku dýchalo umenie, kultúra a história. Spoznali aj bývalé letné sídlo Habsburgovcov - Schӧnbrunn - spolu s úchvatnými záhradami a Glorietou. V závere sa žiaci zabavili v jednom z hlavných symbolov rakúskej metropoly, v parku Prater. Počas celej exkurzie žiaci využívali jazykové zručnosti z nemeckého a anglického jazyka. Viedeň v nás zanechala množstvo nezabudnuteľných momentov a zážitkov.

          • Raňajky so starostom

            25. 6. 2023

            Žiaci 9.ročníka prijali od pána starostu milé pozvanie na spoločné raňajky. Spoznali priestory obecného úradu, jeho zamestnancov, dostali priestor opýtať sa pána starostu, čo ich zaujíma a taktiež sa zapísali do pamätnej knihy. Spoločné stretnutie zavŕšili raňajkami a posedením v Dome kultúry. 

            Za príjemne strávené chvíle zo srdca ďakujeme!

          • Obedy zadarmo od septembra 2023 pokračujú

            21. 6. 2023

            Ak bude Vaše dieťa od septembra 2023 navštevovať ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.09.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu.

            O dotáciu môže rodič požiadať formou NÁVRATKY najneskôr do stredy 28. júna 2023.  Návratku môžete podať elektronicky cez EduPage zo svojho rodičovského konta. 

            V Návratke vyplňte, ktorý ročník bude navštevovať Vaše dieťa v školskom roku, za ktorý o dotáciu formou Návratky žiadate.

            Ak máte na škole viac detí, Návratku je potrebné podať za každé dieťa zvlášť.

            V prípade, ak nepožiadate o bezplatné stravovanie v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského roka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

          • CESTOU NECESTOU II

            21. 6. 2023

            Zažite aktívne leto a spoznajte okolie okresu tak, ako ste ho ešte nevideli. Cyklo-týždeň je zameraný na mládež vo veku od 11 do 15 rokov, ktorí chcú spoznať nových, podobne nadšených ľudí a zažiť zábavu na pedáloch. Každý deň sa pôjdeme pozrieť a odšliapať si to na nové miesta, súťažiť a spoznávať. Neváhajte a pridajte sa k nám do 26.6., aby ste mali na čo po lete spomínať. Prihlášky nájdete na webstránke www.cvc.sk.

          • Milé stretnutie

            19. 6. 2023

            V piatok, 16. júna sme v našej škole mali milú návštevu. Navštívila nás spisovateľka- autorka detských kníh pani Gabriela Futová. V príjemnej atmosfére sa niesla beseda, v ktorej sa žiaci dozvedeli zaujímavé informácie z jej života a práce. Pevne veríme, že aj takéto stretnutie vzbudí u žiakov záujem o knihy a čítanie.

        • EnvirOtázniky 2023 – Olympiáda o životnom prostredí
          • EnvirOtázniky 2023 – Olympiáda o životnom prostredí

            13. 6. 2023

            Odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania Slovenskej agentúry životného prostredia vyhlásil aj tento rok v Banskej Bystrici celoslovenskú vedomostnú súťaž pre žiakov 2. stupňa základných škôl.

            Do XVII. ročníka olympiády o životnom prostredí, ktorý bol zameraný na tému Ovzdušie, sa zapojilo 58 základných škôl z celého Slovenska s 1234 žiakmi 2. stupňa.

            Z našej školy sa do súťaže zapojilo 5 žiakov, z ktorých úspešným riešiteľom sa stal René Ján Bulinský z 8.A.

            Srdečne gratulujeme a už teraz sa tešíme, aké témy nám prinesie ďalší ročník olympiády.

          • Účelové cvičenie

            5. 6. 2023

            Dňa 26. mája  sme  pripravili  účelové cvičenie s cieľom precvičiť si a osvojiť si vedomosti a zručnosti potrebné pre ochranu vlastného zdravia, na pomoc pri zachovaní zdravia a života iných osôb a aktívnu účasť na ochrane prírody v mieste pôsobenia. 

            Poďakovanie patrí zamestnancom ASSR v  Plavči a s RÚVZ v Starej Ľubovni . 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Plaveč
        • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
        • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
        • 37872907
        • 2021643602
        • zsplavec.edupage.org
        • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
        • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje