• Potvrdenie o návšteve školy
          • Potvrdenie o návšteve školy

            10. 9. 2021

            Vážení rodičia, mnohí potrebujete na začiatku šk. roka potvrdenia o návšteve školy Vášho dieťaťa. Aby sme Vám uľahčili vybavovanie uvedeného tlačiva, môžete si ho vytlačiť elektronicky cez Edupage školy.

            Po prihlásení sa kliknite vľavo hore na ikonku „Štart“. Zvoľte „Dochádzka“ a následne „Vytlačiť potvrdenie o návšteve školy“. Takéto potvrdenie je plnohodnotné potvrdeniu vydávaného doposiaľ v papierovej podobe a pečiatkou školy. _potvrdennie_o_navsteve_skoly

          • Začíname nový školský rok 2021/22

            7. 9. 2021

            Vo štvrtok 02.09.2021 sme privítali nový školský rok. Žiakom sa najprv prihovorila pani riaditeľka, neskôr pán starosta. Po skončení sa prváčikovia presunuli do svojej triedy, kde sa privítali so svojou pani učiteľkou. Zároveň im pán starosta odovzdal darček v podobe knihy, aby si svoje čítanie mohli neustále zlepšovať.

            Milí žiaci,

            aj touto cestou Vám želáme, aby ste v novom školskom roku mali dostatok elánu do učenia, aby ste do školy chodili s radosťou a s úsmevom na tvári. 

            Vážení rodičia a pedagógovia,

            Vám želáme veľa zdravia, veľa pozitívnej energie a najmä veľa vzájomnej chápavosti pri prekonávaní rôznych prekážok.

          • Najdôležitejšie pokyny k nástupu všetkých žiakov do školy

            31. 8. 2021

            Vážení rodičia,

            v súvislosti so začiatkom školského roku 2021/22 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo na svojich stránkach pokyny k prevádzke škôl a školských zariadení v súvislosti s protiepidemiologickými opatreniami.

            • Školy sa budú riadiť takzvaným „Školským semaforom“.  Rezort odporúča minimalizovať miešanie tried, realizovať ranný filter, či zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu priestorov škôl.
            • Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá 3 a viac po sebe nasledujúcich dní rodič predloží škole „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Vyhlásenie odporúčame vyplniť elektronicky prostredníctvom Edupage školy.
            •  
            • Rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (ak ich je viac, musí predložiť potvrdenie od lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť).
            •  
            • Pri vstupe do budov školy je každá dospelá osoba povinná vykonať dezinfekciu rúk a nasadiť si ochranné rúško na tvár.
            • Všetci žiaci a zamestnanci školy sú povinní mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom.  Je potrebné, aby každý žiak mal aj náhradné rúško a balíček hygienických vreckoviek.
            •  Žiaci používajú svoje vlastné veci, hygienické potreby a pomôcky do školy.
            • Dezinfekcia spoločných priestorov sa realizuje podľa aktuálnych usmernení ÚVZ.
            • Naďalejje  platí zákaz vstupu do budovy školy všetkým osobám s výnimkou žiakov a zamestnancov školy. Vstup je povolený len so súhlasom riaditeľky školy a predložením vyhlásenia o bezpríznakovosti:
            • Obedy sa poskytujú od 03.09.2021 pre prihlásených žiakov. Stravníci sa môžu  prihlásiť  u vedúcej ŠJ, kde si vyzdvihnú zápisný lístok..
            • Na webe ministerstva nájdete  všetky potrebné dokumenty:

            • 20488_Priloha_1_Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti-1(4).pdf

            • 20487_Priloha_2_Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.pdf

            • https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-predstavilo-pravidla-fungovania-skol-od-septembra-2021/

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

            30. 8. 2021

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Plaveč oznamuje, že školský rok 2021/2022 sa začína  vo štvrtok 2. septembra 2021 svätou omšou v  kostole sv. Margity o 8:00 hod.  Po sv. omši sa žiaci  presunú do areálu školy (zadný vchod), kde riaditeľka školy slávnostne otvorí šk. rok a žiaci dostanú bližšie pokyny na nasledujúce dni. V tento deň všetci žiaci (okrem prváčikov) idú  po skončení slávnostného otvorenia domov.  Riadne školské vyučovanie aj s obedmi a ŠKD bude prebiehať od 3. 9. 2021.

          • Jednorazové PCR testovanie na začiatku školského roka

            23. 8. 2021

             

             

            Na začiatku školského roka 2021/2022 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „ministerstvo“) umožní jednorazové testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné.

            Možnosť testovania kloktacími PCR testami bude dostupná len na začiatku školského roka.

            Váš záujem/nezáujem o takýto druh testov je potrebné zvoliť cez Edupage v časti Prihlasovanie a to do 25. augusta 2021.

            viac na: https://www.minedu.sk/kloktacie-testy-na-skolach/

        • Dobrovoľné domáce samotestovanie
          • Dobrovoľné domáce samotestovanie

            23. 8. 2021

            Vážení rodičia,

                            ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem.

            Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Váš záujem/nezáujem o takýto druh testov je potrebné zvoliť cez Edupage v časti Prihlasovanie a to do 25. augusta 2021.

            Pri vykonávaní testu žiak postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR.

            Návod na použitie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            Sprievodca pre samotestovanie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

             

             

             

             

          • Poskytovanie dotácií na stravu v novom školskom roku 2021/2022

            20. 7. 2021

            V súvislosti s právnymi úpravami zákona č.544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR (ďalej „Zákon o dotáciách“) je nutné riešiť termínované úlohy, ktorými sa zabezpečia pre nový školský rok dotácie – t.j. príspevky na „obedy zadarmo“ - na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa pre príslušné kategórie detí a žiakov.

            Od 1.8.2021 bude ukončené plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ, ako sme ho poznali doteraz.

            Pre včasné zabezpečenie novelizovaného znenia príslušných ustanovení zákona o dotáciách a získanie dotácie – príspevku na stravovanie - vo výške 1,30 €/dieťa/žiaka za každý deň, v ktorom sa zúčastní vyučovania, žiadame rodičov žiakov našej školy o súčinnosť a spoluprácu pri evidencii a sumarizácii údajov, z ktorých následne pripravíme podklady na schválenie potrebnej výšky príspevku (dotácie) v ÚPSVR pre školský rok 2021/2022.

            Žiadame rodičov, aby najneskôr do 30.7.2021 priniesli do školy, alebo nechali v poštovej schránke školy umiestnenej pri zadnom vchode školy dokumenty kvôli príprave zoznamov detí, pre ktoré sa dotácia žiada, a to v nasledovnom rozsahu:

            Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

            Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. cestne_vyhlasenie_k_stravovaniu_2021-2022.pdf

            V prípade, že sa Vaša rodinná situácia v priebehu obdobia mesiaca august a neskôr zmení, okamžite túto skutočnosť nahláste na telefónom čísle 0917237130 alebo priamo v jedálni ZŠ

            Viac informácií na https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a.../dotacie-pre-deti

          • Rozlúčka deviatakov 

            1. 7. 2021

            Posledný stisk ruky,
            úsmev na rozlúčku
            alebo slzy možno, snáď,
            veď posledný raz
            chytíme do rúk kľučku,
            ktorú sme stlačili tisíckrát.

            Čas. Je to niečo, čo nemôžeme zastaviť, zrýchliť ani spomaliť. Oznamuje nám, že je začiatok alebo koniec. Aj čaša našich deviatakov sa naplnila až po okraj a nadišiel čas rozlúčky so základnou školou.

            Ubehlo deväť krásnych rokov, počas ktorých sa veľa naučili a je už na nich, aby všetky vedomosti a skúsenosti zúročovali ďalej. Musia vykročiť každý svojou cestou, za ďalším životným „bojom“. Jedna kapitola knihy sa zatvára a jedna otvára. Nastal čas prevzatia posledného vyvedčenia, ktoré si žiaci prevzali z rúk starostu obce. Následne odovzdali "žezlo a korunu" svojim nástupcom - terajším ôsmakom. 

            A nám neostáva nič iné ako popriať im na ich ceste veľa šťastia, ďalších úspechov, nových priateľstiev.

          • Vyhodnotenie zberu papiera

            23. 6. 2021

            Ako každý rok aj v tomto školskom roku sme zorganizovali zber papiera, a tak sme prispeli aspoň „kvapkou v mori“ k záchrane našich stromov.

            Spolu sa vyzbieralo  2079 kg papiera.

            Najviac papiera nazbierali a umiestnili sa: 

            1. miesto: J. Gálik, 6.A, 165 kg kg

            2. miesto: J. Hudák, 8. A , 112 kg

            3 .miesto:  S.  Norková, 5.A, 100 kg

            4. miesto: Adam Slimak, 4.A, 95 kg

            5. miesto: Liana Gabliková, 7.A, 94 kg

            Jednotlivcom  vecné ceny  odovzdá  riaditeľka školy na slávnostnom ukončení školského roka.

            Najviac papiera nazbierala 5.A trieda. 567 kg. Čaká ich špeciálna cena.

             Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do zberu papiera veľmi pekne ďakujeme. 

        • Pokračujeme v zbere
          • Pokračujeme v zbere

            18. 6. 2021

            Chceli by sme Leovi odovzdať ďalšiu "várku" vrchnáčikov, preto by sme poprosili všetkých, ktorí majú ešte nejaké vrchnáčiky doma, aby nám ich priniesli do konca tohto týždňa.

            Zároveň pripomíname, že pokračujeme i v zbere SABI viečok, ktoré môžu žiaci vhodiť do nádoby pri zborovni.

            ĎAKUJEME 

             

          • Raňajky so starostom obce

            17. 6. 2021

            Dňa 17.6.2021 sa našim deviatakom dostalo veľkej pocty, že aj napriek množstvu pracovných povinností im svoj čas venoval starosta obce.

            S radosťou žiakom predstavil priestory obecného úradu, vysvetlil im, v čom spočíva práca starostu obce a tiež ich oboznámil s prácou zamestnancov OÚ.

            Nezabudnuteľnou súčasťou programu boli aj slávnostne pripravené raňajky, ktoré žiakom veľmi chutili.

            Pán starosta, ďakujeme.

          • Predchádzame kriminalite a nástrahám internetu

            3. 6. 2021

            V rámci protidrogovej prevencie v spolupráci s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Starej Ľubovni sa žiaci 1. stupňa dozvedeli o nástrahách internetu a rôznych nebezpečenstvách, ktoré im prináša naša moderná doba. Žiaci 2. stupňa počúvali, ale aj horlivo debatovali na tému: "Kriminalita mládeže." Za tieto zaujímavé, poučné, výchovné prednášky ďakujeme kpt. Milanovi Ženčuchovi, ktorý veľmi ochotne a odborne poučil našich žiakov.

          • Staň sa aj ty olympionikom!

            2. 6. 2021

            Touto výzvou sa žiaci 6. ročníka zapojili do projektu  Olympijský odznak všestrannosti.
            Je to dobrovoľný športový projekt  SOVŠ zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov, v ktorom chceme deťom ukázať, že keď sa budú venovať pravidelným pohybovým aktivitám, zlepšia sa ich pohybové schopnosti. Dôležité je sledovanie športového vývoja detí a to hlavne u tých menej nadaných, lebo svoje výkony porovnávajú nie so svojimi rovesníkmi, ale sami so sebou.

          • Vyhodnotenie jarnej výzvy

            1. 6. 2021

            Pri príležitosti Dňa Zeme vyhlásila Zelená škola Plaveč v spolupráci s obcou Plaveč jarné upratovanie našej obce a jej okolia. Napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii a nie vždy priaznivému počasiu sa do tejto výzvy zapojilo 24 žiakov našej školy. Podarilo sa im vyzbierať veľké množstvo odpadu o čom svedčia aj selfie fotky s vyzbieraným odpadom. Všetci, ktorí výzvu prijali a zapojili sa, boli odmenení.

            Je dôležité, aby si každý z nás uvedomil dôsledky svojho správania sa k prírode a k svojmu životnému prostrediu!

          • EnviroOtázniky

            1. 6. 2021

            Tento rok sa konal XV. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže pre žiakov II. stupňa základných škôl. Do súťaže sa zapojili  V. Vojtek, J. Vojtek, N. Angelovičová a S. Plavnická. Veľmi pekné 3. miesto vybojoval Viliam Vojtek  a vyhral  Smart hodinky. Srdečne blahoželáme!

          • Rozmanité krajiny Zeme - 3D modely

            26. 5. 2021

            Škola by mala byť nielen hravá, ale aj tvorivá.  Čím sú žiaci mladší, tým viac to platí. Nechýba im ešte prirodzená zvedavosť, chuť vymýšľať a motivácia pracovať na projektoch, ktoré vyžadujú manuálnu zručnosť. 

            Cieľ projektu – spoznať rozmanitosť Zeme cez vlastnoručne vyrobené modely vybraných typov krajín. 

            Žiaci pracovali v trojiciach, dvojiciach , aj jednotlivo. Vyberali si z týchto typov krajín:   dažďové pralesy, savany, púšte a polopúšte, subtropické krajiny, stepi, lesy mierneho pásma, tajgy, tundry, polárne krajiny a vysoké pohoria.

            Pre vytvorenie lepšej predstavy o tom, ako môžu 3D modely vyzerať, ponúkame ukážky prác našich šikovných piatakov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Plaveč
      • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
      • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
      • 37872907
      • 2021643602
      • zsplavec.edupage.org
      • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
      • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje