• Majstrovstvá SR v rapid šachu

            17. 12. 2023

            Najlepší z najlepších sa stretli dňa 12.12.2023 na Majstrovstvách SR žiakov a žiačok v zrýchlenom šachu v Nitre. Našu školu reprezentovala Emma Gondeková, ktorá obsadila úctyhodné 8.miesto. Celý čas bojovala s pokorou a dravosťou zároveň, čo jej zaručilo, že patrí do top 10 najlepších žiačok v SR. 

            Emmke ďakujeme a prajeme veľa ďalších úspechov v tejto kráľovskej hre.

          • Rozprávkový Mikuláš

            7. 12. 2023

            V nedeľu sa nám začal advent- obdobie, kedy začíname prípravu na príchod malého Ježiška. Čakanie na  tento veľký deň nám každý rok spríjemňuje svojím príchodom Mikuláš. 6. decembra zavítal opäť medzi nás, aby nám pripomenul dôležitosť konania dobra, šírenia lásky a štedrosti.

            Neprišiel sám. Tento rok ho sprevádzali rozprávkové bytosti, nakoľko k Vianociam neodmysliteľne patria rozprávky, v ktorých vždy dobro víťazí a zlo je potrestané. Súťažili sme s Popoluškou, Mrázikom, prišla aj Baba Jaga, Jakub z Perinbabky a kuchár z rozprávky Soľ nad zlato. Samozrejme nechýbali anjeli a čerti. Za nádherné prevedenie ďakujeme našim deviatakom.

        • Zmena vyučovacieho času
          • Zmena vyučovacieho času

            7. 12. 2023

            Vážení rodičia a žiaci,

            našu školu navštevujú  aj dochádajúci žiaci, ktorí sú odkázaní cestovať autobusovou dopravou. Dopravca BUS KARPATY v mesiaci december zmenil cestovný poriadok a preto od  1. januára 2024 dôjde k zmene vyučovacieho času. Žiadame žiakov, aby prispôsobili svoje ranné dochádzanie do školy tejto zmene.

             7:45 –  8:30 (1.hodina) 8:30-8:40 (prestávka)

             8:40 –  9:25 (2.hodina) 9:25-9:40 (prestávka)

             9:40 – 10:25 (3.hodina)10:25-10:35 (prestávka)

            10:35 – 11:20 (4.hodina) 11:20-11:30 (prestávka)

            11:30 – 12:15 (5. hodina) 12:15-12:25 (prestávka)

            12:25 – 13:10 (6.hodina) 13:10-13:40 (prestávka)

            13:40 – 14:20 (7. hodina)

          • Európsky týždeň boja proti drogám

            17. 12. 2023

            V novembri sme našu pozornosť zamerali na boj proti drogám a šikane. Žiaci jednotlivých ročníkov si zmerali svoje športové sily v priateľských zápasoch vo vybíjanej, futbale, volejbale a šachu. Zvýšenú pozornosť sme venovali aj nástrahám internetu a kyberšikany. Klímu v triedach nám zlepšil cyklus prednášok pod dozorom CPP Sabinov. 

            Nezabúdajme, že našou najväčšou drogou by mal byť život a láska.

          • Babka, dedko 2023 - vyhodnotenie

            4. 12. 2023

            30. 11. sa v obradnej sieni Mestského úradu v Starej Ľubovni uskutočnilo vyhodnotenie okresnej súťaže, v ktorej sa žiaci vyznávali zo svojho vzťahu k starým rodičom. Z 236 prác komisia ocenila 40. Medzi nimi bola aj práca žiačky 7. ročníka Helenky Plavnickej, ktorá v nej vyjadrila svoj obdiv k dedkovi Pavlovi Plavnickému. Do zborníka uverejnených prác sa dostala aj práca dalšej siedmačky Emmky Volkovej. Dievčatám srdečne blahoželáme.

          • Vŕbová píšťalka

            30. 11. 2023

            Krásu ľudovej piesne predstavili žiačky našej školy Zuzana Vojteková, Petronela Bebková, 2.ročník, Viktória Vojteková, 5.ročník a Johana Pružinská, 6.ročník  v okresnej súťaži Vŕbová píšťalka, ktorá sa každoročne koná v Starej Ľubovni. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a za interpretáciu piesní. 

          • Zber drobného elektroodpadu a Sabi viečok

            24. 11. 2023

            V priebehu budúceho týždňa ( 27.11.-1.12.),  sa uskutoční zber starého alebo nefunkčného  drobného elektroodpadu a vybitých batérií. Priniesť môžete napríklad: klávesnice, slúchadlá, staré a nefunkčné mobily, rýchlovarné kanvice, žehličky a pod. 

            Sabi viečka môžete zbierať počas celého školského roka a vkladať ich do plastovej nádoby umiestnenej na chodbe v škole.

          • Školské majstrovstvá okresu v šachu

            22. 11. 2023

            Vo štvrtok 16.11.2023 sa v CVČ Stará Ľubovňa konali Školské majstrovstvá okresu žiakov a žiačok ZŠ a SŠ v šachu. Za účasti viac ako 50 hráčov, naše družstvo (Emma Gondeková, Lea Šalamonová a Alex Šalamon) patrilo k najúspešnejším a získalo 1. miesto vďaka Emme, ktorá ani raz neprehrala a postúpila na Krajské majstrovstvá.

            Srdečne blahoželáme!

          • Jazykový WocaBee šampionát

            4. 12. 2023

            Naši žiaci sa aj tento rok zapojili do inovatívnej súťaže - Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok WocaBee.

            V okresnom kole trieda 8.A získala 1. miesto a trieda 7.A získala 2. miesto, čo obom triedam zaručilo postup do krajského kola. V krajskom kole obsadili 11. a 24. miesto.

            Medzi najusilovnejších žiakov patrili:

            Peter Majerníček a Marek Šuťák - 7.A

            Diana Duchová, Daniela Kalakajová a Marek Kolcun - 8.A

            Okresným šampiónom sa stal Jonáš Pekár, 8.A.

            CONGRATULATIONS!

             

          • iBobor výsledky súťaže

            22. 11. 2023

            V týždni od 6.11 do 10.11. 2023 sa uskutočnila  celoslovenská informatická súťaž iBobor. Žiaci súťažili online v štyroch katgóriach.

            Úspešný riešiteľ musí dosiahnuť aspoň 50 bodov v kategórii Kadet a Benjamín, aspoň 60 bodov v kategórii Bobrík a aspoň 45 bodov v kategórii Drobec. Po vyhodnotení sa výsledky všetkým súťažiacim zobrazili v Edupage. Medzi úspešných  riešiteľov patria:

            Drobci: 2.-3. ročník ZŠ

            A. Majerníček, A. Gondek, B. Hetešová a B. Čopjak

            Bobríci: 4.-5. ročník ZŠ 

            E. Gondeková, L. Šalamonová, K. BalážováI, J. Lorencovič, Viktória Vojteková, Matej KosturkoI, K.  Pekárová, T.  Valeková

            Benjamíni: 6.-7. ročník ZŠ

            D. Plavnický

            Kadeti: 8.-9. ročník ZŠ

            B. Šuťák, K. Halčišáková, L. Dopiráková, R. Šlosár

            Najlepšie sa umiestnila E. Gondeková, žiačka 5. ročníka, ktorá obsadila delené 1.-1239. miesto z 33 254 súťažiacich, ktorí súťažili spolu s ňou v kategórii Bobrík.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

          • Učíme sa hospodáriť

            16. 11. 2023

            V rámci zvyšovania finančnej gramotnosti naši deviataci v spoluprácii s nadáciou PARTNERS absolvovali vo štvrtok 16.11. prednášku ,,Učíme sa hospodáriť".

            Cieľom prednášky bol rozvoj základných finančných zručností potrebných pre bežný život.

            Žiaci prostredníctvom interaktívnych úloh, lepšie pochopili podstatu hospodárenia, tvorby rezerv, plánovania a zostavenia osobného či rodinného rozpočtu.

            Podstatou bolo naučiť ich nepreceňovať finančné možnosti a správne vychádzať s peniazmi v rámci rodinného rozpočtu, aby sa vyhli dlhovým pascám, ktoré majú veľakrát negatívne dôsledky.

          • Testovanie KOMPARO

            10. 11. 2023

            Cvičné testovanie KOMPARO pre deviatakov sa uskutočnilo 9. novembra. AJ pre našich deviatakov je tento projekt zároveň prípravou na celoštátne testovanie T-9.

            Testovanie  realizujememe aj vďaka podpore rodičovského združenia.

          • Burza informácií SŠ

            10. 11. 2023

            Aj tento rok Úrad práce v Starej Ľubovni organizoval  "Burzu informácií " stredných škôl, stredných odborných učilíšč a  gymnázií. Cieľom bolo poskytnúť deviatakom čo najviac informácií a ponúknuť im čo najviac možností štúdijných a učebných odborov tak, aby si mohli vybrať tú svoju strednú školu. Zamestnávatelia predstavili možnosti štúdia v rámci duálneho vzdelávania. Veríme, že sa  utvrdili v správnosti výberu.

          • Návšteva Planetária v Prešove

            6. 11. 2023

            Dňa 3. novembra naši štvrtáci a piataci navštívili Planetárium v Prešove. Prostredníctvom zážitkového učenia mali možnosť doplniť si svoje teoretické vedomosti o vesmíre, hviezdnej oblohe a našej Zemi. Najprv si vypočuli prednášku o vesmíre a vesmírnych telesách, ktorá bola spestrená videofilmom. Neskôr sa žiaci presunuli pod umelú hviezdnu oblohu planetária. Usadili sa do pohodlných kresiel a na chvíľu sa ocitli v úplnej tme, ktorú osvetľovalo tisíce hviezd. Spoločne  si vypočuli vývoj názorov na tvar našej Zeme, vyhľadávali jednotlivé hviezdy, súhvezdia, pozorovali pohyb Slnka, striedanie mesačných fáz a započúvali sa do príjemnej sprievodnej melódie popretkávanej množstvom nových informácií o vesmíre. Nakoniec si prezreli modely planét, úlomky meteoritov, rôzne dokumenty a fotografie, ktoré zachytávajú históriu poznávania vesmíru.

          • Emma na majstrovstvách sveta v Egypte

            5. 11. 2023

            V dňoch od 15.10. do 27.10.2023 sa konali v Sharm el Sheikhu (Egypt) majstrovstvá sveta v štandardnom šachu. Celkovo sa do boja o titul majstrov sveta zapojilo viac ako 500 kadetov a kadetiek zo 67 štátov. Na majstrovstvách sveta malo Slovensko zastúpenie aj v dievčenských kategóriách.

            Naša žiačka Emma Gondeková reprezentovala kategóriu dievčat do 12 rokov. Emma nenachádzala na veľkom turnaji svoju obvyklú formu. Prvé štyri kolá sa jej nepodarilo uhrať bod, aj napriek vysokému odhodlaniu. V piatom kole prišiel zlom, Emmka sa rozohrala, získala 4 body zo siedmych a skončila na 64. mieste.

            Emma si z dlhých a náročných bojov priniesla nielen cenné skúsenosti, ale aj bohaté zážitky.

          • Týždeň zdravej výživy

            3. 11. 2023

            S príchodom babieho leta a jesene sa naše mamky, babky pochválili s najkrajším vypestovaným  jabĺčkom, kalerábom ale aj mega veľkou tekvicou.   Naše kuchárky nám pripravili ochutnávku ovocia, navarili ovocnú kašu a upiekli chutný koláč.Tento týždeň sme žili zdravo a budeme sa pokúšať aj naďalej jesť zdravú stravu.  Všetkým zapojeným učiteľom,  žiakom  i kuchárkam  ďakujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Plaveč
      • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
      • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
      • 37872907
      • 2021643602
      • zsplavec.edupage.org
      • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
      • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje