• Vyhrali sme ! …. a postupujeme ďalej :)

            14. 4. 2023

            Dňa 13. apríla 2023 sa uskutočnilo v CVČ v Starej Ľubovni okresné kolo Biologickej olympiády. V kategórii E-botanika našu školu úspešne reprezentovala žiačka Lívia Dopiráková z 8.A. Lívia preukázala výborné teoretické vedomosti a praktické zručnosti a zo súťaže si odniesla víťazné 1. miesto.

            Všetci jej srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v krajskom kole !

        • PYTAGORIÁDA – OKRESNÉ KOLO
          • PYTAGORIÁDA – OKRESNÉ KOLO

            29. 3. 2023

            V dňoch 20. – 21. marca naša škola organizovala 44. ročník okresného kola Pytagoriády. Súťažilo sa v šiestich kategóriách P3 – P8. Úspešnými riešiteľmi sa stali tí žiaci, ktorí v časovom limite 60 minút správne vyriešili aspoň 10 úloh z 15. V tomto prípade sa žiakom pripočítali aj bonusové body za ušetrený čas – za každé 4 ušetrené minúty mohli získať 1 bod.

            Úspešnou riešiteľkou okresného kola sa stala Gondeková Emma 4.ročník.

            Srdečne jej blahoželáme!

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy.

          • Dekanátne kolo biblickej olympiády

            28. 3. 2023

            28. marca sa tím našej školy v zložení Barbara Kurucová, Sarah Norková (7. roč.) a Emma Volková (6. roč.) zúčastnil dekanátneho kola biblickej olympiády v Lipanoch. V silnej konkurencii tímov z celého lipianskeho dekanátu si v piatich súťažných kolách vybojoval pekné 5. miesto so stratou 9 bodov na víťazný tím. Ďakujeme a do ďalších ročníkov prajeme veľa súťaživosti a chuti do čítania.

          • Hviezdoslavov Kubín

            27. 3. 2023

            Poézia môže ľuďom otvoriť oči, spojiť ich, vysloviť ich želanie.

            V marci sa aj na našej škole stretli malí aj väčší recitátori, ktorí si v jedno slnečné popoludnie dali stretnutie s poéziou a prózou, stretnutie pod záštitou Pavla Országha Hviezdoslava- Hviezdoslavov Kubín. Bola to naozaj krásna prehliadka odvahy a umeleckého slova. Víťazi jednotlivých kategórií školského kola nás reprezentovali na okresnom kole v Starej Ľubovni.

          • Obedy zadarmo od 1. mája 2023

            24. 3. 2023

            Dotácie na obedy pre všetky deti v predškolskom veku  a v základných školách sa od mája tohto roka obnovia. 

            Rodičia musia o dotáciu požiadať!

            V prípade záujmu o dotáciu na stravu je možné podať elektronickú žiadosť do 31. marca 2023.

            Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA  nájdete  po prihlásení do Edupage (cez rodičovské konto dieťaťa) vo Žiadosti/Vyhlásenia . Stačí označiť dátum a potvrdiť odoslanie. 

            Viac info v prílohe Dotacia_na_stravu_od_1_maja_2023.pdf

        • Oznam riaditeľské voľno
          • Oznam riaditeľské voľno

            23. 3. 2023

            Riaditeľka  ZŠ s MŠ Plaveč Vám oznamuje, že podľa  § 150  ods. 5 zákona  č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje riaditeľské voľno dňa  28.03.2023 (utorok) pre deti MŠ  a žiakov ZŠ z  organizačných dôvodov (Deň učiteľov).

            Vyučovanie bude pokračovať v stredu  29. marca 2023.

            Mgr. Anna Servilová, riaditeľka školy

          • Svetový deň vody

            22. 3. 2023

            22.marca sme si spoločne pripomenuli aké vzácne a nezastupiteľné miesto má voda v našom živote. Uvedomili sme si, že ju berieme ako samozrejmosť, nie ako dar. Naši žiaci túto skutočnosť vyjadrili výtvarnými prácami, rôznymi aktivitami na vyučovacích hodinách a vyskúšali si aj testovanie tvrdosti vody pomocou prenosného laboratória. O zaujímavé zistenie nás obohatil pokus, kedy žiaci zistili, že pri bežne kvapkajúcom vodovodnom kohútiku za jednu hodinu odkvapká 472 ml vody, tzn. za celý deň stratíme až 11,33 l vody!!! Takto nazberanú vodu potom žiaci ŠKD využili na polievanie kvetov v budove školy a deň zakončili ďalšími zábavnými aktivitami.

          • MAREC

            22. 3. 2023

                 Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. 
            Kniha-najväčší priateľ človeka,od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých.  Čítanie kníh už pre niektorých vyšlo z módy. Pre množstvo ľudí je to už len zastaraný, nezaujímavý spôsob trávenia voľného času.

            Aby sme dokázali, že aj v súčasnosti ešte  stále čítajú aj známe herecké alebo spevácke osobnosti, každý deň v marci počas desiatovej prestávky cez školský rozhlas počúvame rozprávku alebo príbeh, ktorý svojím čitateľským umením číta známa osobnosť, a tak spoločne objavujeme krásu čítaného textu.

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Divadelné predstavenie

            21. 3. 2023

            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka sa 20. marca zúčastnili divadelného predstavenia Hrôzostrašné príbehy strýka Montaguea v divadle Jonáša Záborského v Prešove. Návštevou predstavenia si mohli rozšíriť svoju fantáziu a spoznať dramatické umenie v praxi. Krásny slnečný deň sa zaručene vydaril. 

          • Oznam

            19. 3. 2023

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom,

            že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. (školský zákon) udeľuje žiakom 6. - 7. ročníka riaditeľské voľno na stredu 22. marca  2023 z prevádzkových dôvodov kvôli bezproblémovému zabezpečeniu celoslovenského testovania deviatakov T9 – 2023. 

            Žiaci 6. – 7. roč. budú automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

          • Deň sv. Patrika

            17. 3. 2023

            17.marec patrí medzi najznámejšie sviatky v anglicky hovoriacich krajinách, kedy Íri vzdávajú úctu sv. Patrikovi. Na hodinách anglického jazyka naši žiaci mali možnosť zážitkovým učením spoznať históriu, život a rôzne legendy spájajúce sa so sv. Patrikom. Obklopili sme sa zelenou farbou, prezliekli sa za škriatkov a budeme dúfať, že nám írske štvorlístky prinesú šťastie do ďalších dní :)

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

            3. 3. 2023

            Vážení rodičia a žiaci, 

            od 6. marca 2023 (pondelok) do 10. marca 2023 (piatok) sú jarné prázdniny pre Prešovský kraj.  Vyučovanie po prázdninách sa začína v pondelok 13. marca 2023. Materská škola nebude počas jarných prázdnin v prevádzke.

            Verím, že si ich užijete v zdraví a načerpáte veľa energie.

            Mgr. A. Servilová,  riaditeľka školy

          • Porovnávame ceny v obchodoch

            28. 2. 2023

            V rámci rozvoja finančnej gramotnosti na 1. stupni sme sa  zamerali na aktivity spoločné  s nakupovaním. Našou úlohou bolo porovnávanie cien základných potravín v jednotlivých obchodoch. Žiaci si z donesených letákov z Tesca, z Lidla, z Coop Jednoty a z Milk Agra vystrihovali tovar aj s cenami. Porovnávali ceny v rôznych obchodoch a zisťovali o koľko centov (eur) je tovar lacnejší alebo drahší. Naši štvrtáci si nakupovanie overili priamo v obchodoch, kde nakúpili rovnaké potraviny a cenu si porovnali. Pritom si zároveň zopakovali, ako sa majú správať v obchode.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Plaveč
      • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
      • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
      • 37872907
      • 2021643602
      • zsplavec.edupage.org
      • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
      • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje