• Marec-mesiac knihy

            27. 3. 2024

            ,,Ak chcete aby boli Vaše deti inteligentné, čítajte im rozprávky.

            Ak chcete, aby boli Vaše deti viac inteligentné, čitajte im viac rozprávok,“ povedal A. Einstein.

            Už tradične si v mesiaci marec viac ako inokedy spomenieme na knihu a aktivity, ktoré s knihou súvisia. Aj v tomto školskom roku sme uskutočnili triedne a školské kolá  v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Víťazi Petra Banovičová, Petronela Bebková a Sarah Norková nás reprezentovali v okresnom kole v Starej Ľubovni, kde boli ocenení čestnými uznaniami za recitačný prínos. Veľmi sa tešíme, že stále máme talentované deti, ktoré majú záujem o umelecký prednes a literatúru. Ďakujeme

          • Exkurzia v Kežmarku

            27. 3. 2024

            V utorok, 26. 3. 2024 sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v najväčšej školskej knižnici nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe v Kežmarku. Táto knižnica obsahuje 150 000 zväzkov kníh. Kežmarské lýceum navštevovali študenti z celej strednej Európy bez rozdielu vierovyznania.

            V 16 - 20.stor. tu pôsobili  významné slovenské, nemecké, maďarské, srbské a české osobnosti ako boli P. O. Hviezdoslav, J. Jesenský, J. Kráľ, M. Kukučín a mnohí ďalší. História dýchala na nás z každého kúta tejto unikátnej národnej pamiatky. Žiakov zaujali vzácne knihy, vysvedčenia a školské pravidlá, ktoré v niektorých bodoch boli pre nás až prekvapujúce. Do dávnych čias sme sa ponorili aj vďaka pútavému rozprávaniu pani sprievodkyne Naša exkurzia bola obohatená aj o návštevu dreveného artikulárneho kostola, kde sme  v tomto predveľkonočnom období na chvíľu spomalili svoje životné tempo.

            Niekedy tie najväčšie poklady máme celkom blízko, len o nich nevieme.

        • Geografická olympiáda - okresné kolo
          • Geografická olympiáda - okresné kolo

            20. 3. 2024

            Ešte v januári  2024 prebehlo online formou školské kolo geografickej olympiády Úspešnými riešiteľmi a postup do okresného kola získali žiaci 6. ročníka Nikolas Kosturský a Tibor Maček  a žiačka 8. ročníka Sarah Norková.  12. marca sa  v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo a v kategórii 8. - 9. roč. sa úspešným riešiteľom  stala žiačka S. Norková.

            Ďakujeme všetkým naším žiakom za reprezentáciu školy. 

             

          • Oznam

            18. 3. 2024

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom,

            že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. (školský zákon) udeľuje žiakom 5. a 6. ročníka riaditeľské voľno v stredu, 20. marca  2024 z prevádzkových dôvodov kvôli bezproblémovému zabezpečeniu celoslovenského testovania deviatakov T9 – 2024. 

            Žiaci 5.a 6. roč. budú automaticky odhlásení z obedov v ŠJ.

          • Detská liga v malom futbale

            11. 3. 2024

            Dňa 11.3.2024 sa naša škola zapojila do Detskej ligy v malom futbale, ktorá sa pomaly rozbieha aj v našom okrese. V prvom kole sa stretli štyri školy s vysokou kvalitou. V kategórii U11 súťažili žiaci 5. ročníka a nižšie. Predviedli veľmi bojovný fair-play výkon. Za reprezentáciu im ďakujeme a prajeme veľa šťastia v ďalších zápasoch.

             

            TABUĽKA

          • Lyžiarsky výcvik 23/24

            11. 3. 2024

            Malebná obec Ždiar a penzión Šafrán privítali v termíne od 19. – 23.2.2024 žiakov 7.8. ročníka našej školy, počas lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu. Zúčastnilo sa ho 28 žiakov pod vedením inštruktorov a pedagogického dozoru. Pre niektorých žiakov boli lyže novou skúsenosťou a výzvou. Mnohí žiaci prekonali samých seba, objavili čaro a krásu vznešeného športu. Počas piatich dní na svahu sa všetci snažili poctivo trénovať, čo prinieslo zaslúžené ovocie. Všetci účastníci kurzu zvládli jazdu vlekom, ako aj samotné zdolanie svahu. Okrem únavy a ubolených nôh si naši žiaci odniesli domov veľa krásnych zážitkov a nových priateľstiev. Veríme, že láska k tomuto nádhernému športu bude dlhodobá a žiaci sa budú venovať lyžovaniu aj počas voľných chvíľ so svojimi blízkymi.

            Poďakovanie, za športové nasadenie patrí žiakom, pedagógom zúčastneným na LV a v neposlednom rade rodičom, rade rodičov i obci za ich finančnú pomoc.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            10. 3. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, ktorú každoročne pripravujeme pod názvom Hviezdoslavov Kubín. Svoje recitačné umenie predviedli žiaci, ktorí milujú literatúru a prácu so slovom. Prvé miesto a postup na okresné kolo si vybojovali:

            v kategórii žiakov 2. - 4. roč.: poézia: Petronela Bebková, 2. ročník

                                                           próza:  Petra Banovičová, 4. ročník

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme!

          • Tanzánia – divoké srdce Afriky

            7. 3. 2024

            Aj tento školský rok sme sa zapojili do vzdelávacieho projektu Svet okolo nás, ktorý je zameraný na spoznávanie krajín. 5. marca  2024  žiaci 5. - 8. ročníka  vycestovali do úžasnej a farebnej krajiny - Tanzánie. Prítomnosť samotných tvorcov programu bola výhodou na zodpovedanie otázok žiakov k danej téme.

            Bolo to pútavé, náučné a zaujímavé. Tešíme sa na ďalšie pokračovanie.

          • Čo dedina, to reč iná...

            21. 2. 2024

            Každoročne sa 21. február slávi ako Medzinárodný deň materinského jazyka. Ten tohtoročný sme si dnes pripomenuli objavovaním slov naších starých otcov a mám. Na panelovej nástenke si žiaci mohli overiť, či rozumejú slovám z nášho regiónu. Pripnuté nárečové slová v sebe ukrývali aj ich význam v spisovnej slovenčine. Takto si žiaci hravou formou rozšírili slovnú zásobu a zároveň spoznali svoje korene.

        • Okresné kolo dejepisnej olympiády
          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

            20. 2. 2024

            5. februára sa v CVČ v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo DO, ktorého sa zúčastnili tí úspešní riešitelia školského kola, ktorí skončili vo svojej kategórii na prvých dvoch miestach. Našu školu reprezentovali:

            kategória F (6. ročník): Alexander Duch a Marián Dučák,

            kategória E (7. ročník): Marek Heteš a Lukáš Pekár Hudák. 

            V náročných úlohách z monotematického celku o hradoch a zámkoch Slovenska, z ročníkového učiva a z regionálnych dejín nazbierali cenné skúsenosti do ďalších rokov. Blahoželáme!

          • Strom priateľstva

            14. 2. 2024

            Napriek tomu, že sv. Valentín je považovaný za sviatok zamilovaných, veľa ľudí ho slávi ako „sviatok lásky“ ako takej a nielen lásky zamilovaných.
            Niekedy nezaškodí pripomenúť si, prečo sme si jeden pre druhého takí vzácni. Často to berieme ako samozrejmosť.

            Láska je predsa aj o priateľstve, vzájomnej úcte a rešpekte.

            A preto sme dnes, 14. februára, spoločne  oslavovali priateľsvo a kamarátstvo. Poďakovali sme sa  všetkým učiteľom, spolužiakom, zamestnancom školy, že spoločne tu,  v našej škole, trávime chvíle naplnené úsmevmi, pochvalou, pochopením a povzbudením.

            Lebo ......šicke sme tu kamaraci, šicke sme tu  jedna banda.. .....

            Na znak tohto tvrdenia nám všetkým naši deviataci venovali valentínku a symbol priateľstva.

            Spoločne sme vytvorili  strom priateľstva, ktorý nám bude pripomínať, že v našej plavečskej škole sme šicke jedna banda a priateľstvá, ktoré vznikli v školských laviciach vydržia veľa rokov, niektoré dokonca celý život.

            Buďme vďační ľuďom, ktorí nás robia šťastnými. Sú to očarujúci záhradníci, vďaka ktorým naše duše kvitnú.

             

             

             

             

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

            22. 1. 2024

            V tomto školskom roku sme sa zapojili do riešenia úloh z anglického jazyka v rámci školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v kategórii 1A (5.-7. ročník) a kategórii 1B (8. a 9. ročník). Riešili úlohy z oblasti gramatiky, slovnej zásoby, popasovali sa s čítaním a počúvaním anglického textu, z ktorých následne riešili úlohy. V závere tvorili vlastný príbeh podľa obrázka a napokon to najlepšie – rozhovor „face to face“, v ktorom si mohli precvičiť aj argumentáciu a gramatiku v praxi. Na okresnom kole v Starej Ľubovni našu školu reprezentovali Alex Duch (7.A) a Lívia Dopiráková (9.A), ktorí si overili svoje vedomosti a nadobudli cenné skúsenosti. Za ich účasť a odhodlanie im ďakujeme.

        • Školské kolo Pytagoriády
          • Školské kolo Pytagoriády

            21. 1. 2024

            Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Súťaž v tomto školskom roku sa konala v dňoch 12. - 13. decembra 2023. O súťaž prejavilo záujem 12 žiakov tretieho až ôsmeho ročníka.

            Úspešní riešitelia boli:

            Vanesa Marta Pčolková 3.A

            Richard Heteš 4.A

            Emma Gondeková 5.A

            Natália Tešľová 8.A

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu a úspešným riešiteľom želáme veľa úspechov pri riešení úloh v okresnom kole Pytagoriády.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Plaveč
      • Riaditeľka školy: Mgr. Anna Servilová 052/ 4921 727, 0915 655 902
      • Školská 93 065 44 Plaveč Slovakia
      • 37872907
      • 2021643602
      • zsplavec.edupage.org
      • Mária Pekárová 052/4927344 e-mail: zsplavecekonom@gmail.com
      • Anna Pčolková 052/4927335 e-mail:sjplavec@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje